Infrumusetarea si echilibrul interior

Dincolo de avantajele fiziologice pe care le aduc ritualurile de infrumusetare, ele aduc cu sine si alte avantaje mai putin promovate. Este vorba de o contributie delicata la echilibrul interior prin senzatia de liniște, confort și relaxare pe care o induc. Infrumusetarea face parte din farmecul si misterul unei femei, iar intre cele mai indragite ritualuri sunt, fara indoiala, acelea care se refera la ingrijirea zilnica a pielii si parului. O piele proaspata, perfect elastica, este insotita intotdeauna de o senzatie de usurare si eliberare, care calmeaza, relaxeaza si indeamna la odihna.

Daca vorbim de ingrijirea pielii, intre ritualurile zilnice il mentionam, de exemplu, pe cel de demachiere si de folosire a cremelor hidratante si nutritive. O piele incarcata de praf, uscata sau iritata mai intotdeauna strange, da senzatie de mancarime si de disconfort. De aceea, demachierea urmata de folosirea unei creme emoliente este un ritual obligatoriu pentru orice femeie la fiecare sfarsit de zi.

Ritualul de dimineata este legat de machiajul de zi. Desi uneori femeia se machiaza in graba, dorindu-si sa se incadreze in timp pentru a ajunge la serviciu, efectul unui machiaj bine realizat este surprinzator. Multumita de machiajul efectuat si incurajata de felul in care arata, femeia va avea o atitudine increzatoare si optimista pe parcursul intregii zile. Modul in care ea se misca si relationeaza cu cei din jur, va fi cu totul diferit.

In multe credinte populare, ingrijirea parului capata puteri magice, fiind legata nu numai de frumusete, dar si de puterile psihice. Este indiscutabil faptul ca pentru o femeie, parul este strans legat de identitatea sa. Dintre toate ritualurile, poate ca cele legate de par sunt cel mai usor de recunoscut a fi legate de starea psihica a femeii. Cand o femeie isi doreste sa fie atragatoare si vrea sa se simta frumoasa, in mod sigur isi va coafa parul in modul care o va avantaja cel mai mult. Iar daca va dori sa isi schimbe starea psihica, isi va schimba in mod radical tunsoarea si culoarea parului.

Tratamentele mai complexe oferite de saloanele de specialitate, in care femeia se bucura de o atentie exclusiva, sunt de asemenea ocazii de rasfat si recompense binemeritate. Mai putin stiut este faptul ca la baza efectului de echilibrare interioara a tuturor tratamentelor sta atingerea ca mijloc de conectare la sine si calmare. În plus, momentele pe care femeia si le acorda ingrijindu-se de sanatatea si aspectul sau, se traduc de fiecare data intr-o incredere in sine crescuta, intr-o stare de bine si echilibru interior.

Modalitatea in care o femeie isi pune in valoare frumusetea, ritualurile de ingrijire si infrumusetare, sunt mici secrete care confera femeii personalitate, gratie si delicatete. Matasea parului, senzualitatea pielii, stralucirea machiajului fac femeia echilibrata, atractiva, dorita si iubita.