Fitness – de la moda, la solutie

Intr-o societate mereu in miscare, in care stresul si sedentarismul tind sa ne copleseasca, fitnessul devine mai mult decat o moda, devine o solutie. O conditie buna atat fizica, cat si mentala este esentiale pentru a putea face fata stresului cotidian.

Industria fitnessului este in evolutie, iar numarul consumatorilor si a veniturilor este prognozat in crestere pentru acest an. Fireste, diversificarea si aparitia de noi produse si servicii in acest domeniu este de asteptat.

Cursurile cu traditie sunt adaptate, transformate si capata un aspect nou. De exemplu, sedintele de yoga ies din zona traditionala si utilizeaza noi accesorii din materiale ultramoderne cum ar fi rotile speciale numite – yoga wheel. Acestea s-au numarat anul trecut printre „cele mai populare” accesorii.

Se intampla insa si ca echipamente deja cunoscute sa revina la moda, cum este cazul benzii de alergare. Cel mai nou tip de banda de alergare si sora sa, bicicleta fixa moderna, vin acum cu instructor virtual care pot aduce la tine acasa, atmosfera din sala de sport.

Pe plan international apar mereu mereu programe noi, antrenamentele clasice sunt adaptate creandu-se noi clase de tip hibrid, cum ar fi antrenamentele de tip High Intensity Interval Training (HIIT) amestecat cu yoga – HIIT yoga class. Pentru a corespunde cerintelor, astfel de programe tind sa devina din ce in ce mai scurte si mai intense. O astfel de sedinta dureaza doar 45 de minute.

Antrenamentele de tip HIIT raman in topul preferintelor persoanelor cu timp putin, dar care isi doresc eficienta maxima obtinuta rapid, in timp ce yoga este deja un curs din ce in ce mai indragit si frecventat si la noi. Practicarea yoga intr-un balon special incalzit la 45 de grade deja nu mai este o noutate nici la romani.

Daca te numeri printre cei carora nu le plac antrenamentele in baloane incalzite, poate iti surade ideea de a zbura. Acum exista noi cursuri de aerial yoga si aerial hoop. Trebuie doar sa te incumeti sa le incerci, pentru ca amuzamentul este garantat.

De asemenea, daca ai nevoie de ghidaj suplimentar si nu ai un instructor, aplicatiile de specialitate sunt in mare voga si acopera o paleta foarte larga de antrenamente. Cauta una care sa corespunda nevoilor tale si inregistrandu-ti rezultatele poti intra in competitie cu alti pasionati. Trebuie doar sa alegi gadgetul si programul potrivit conditiei tale fizice.

O forma fizica buna este un obiectiv foarte bun pentru anul 2019, iar salile si studiourile iti pun la dispozitie o mare diversitate de antrenamente din care sa poti alege.