Epilarea

Cu ceară sau aparat de ras?

Care este cea mai bună modalitate de îndepărtare a părului facial și corporal? Aceasta este, într-adevăr, o întrebare bună. Pentru subiectul de astăzi am ales cele mai populare metode de epilare, respectiv ceara și aparatul de ras. Haideți să aflăm împreună motivele pentru care ar trebui să alegem ceara în locul lamei de ras.

Știm, uneori este mult mai comod să apelăm la raderea părului, nu la smulgerea acestuia.

Acestea sunt principiile pe care se bazează aparatul de ras și ceara epilatoare. Prima variantă este, de multe ori, preferată de multe dintre noi, femeile, deoarece reprezintă o modalitate ieftină, rapidă și ușoară de îndepărtare a părului prin care nu facem nici dezordine. Mai mult decât atât, este comod să facem acest lucru acasă, spre deosebire de epilarea cu ceară. Cu siguranță există doamne și domnișoare care au îndemânarea și răbdarea necesare pentru a se epila cu ceară de unele singure, însă majoritatea apelează la un specialist în domeniu.

În mod incontestabil, aceste două modalități de epilare au avantajele și dezavantajele proprii, însă dacă ar fi să desemnăm o procedură câștigătoare, ținând cont de numărul calităților în defavoarea defectelor, atunci aceea ar fi, cu siguranță, epilarea cu ceară. Previzibil, nu? Evident, avem și argumente în acest sens.

După cum știm cu toții, epilarea cu ceară are rezultate mult mai îndelungate față de cealaltă metodă exemplificată. În timp ce textura fină a pielii obținută cu ajutorul aparatului de ras durează până la 3-4 zile, epilarea cu ceară poate avea rezultate satisfăcătoare ce ating chiar și o lună de zile. De asemenea, ceara nu îndepărtează doar firele de păr, ci și celulele moarte ale pielii, scoțând la iveală un strat nou de piele. Acesta este motivul pemtru care pielea noastră este atât de catifelată în urma epilării cu ceară.

O altă diferență importantă între cele două modalități de epilare este aceea că epilarea cu ceară afectează foliculii de păr, în timp ce lama de ras regenerează părul. Aceasta este o altă situație care plasează ceara deasupra lamei de ras. Altfel spus, epilarea constantă cu ceară afectează rădăcina firelor de păr, iar acestea își pierd din grosime, sănătate și desime. Lama de ras taie părul de la nivelul pielii, regenerându-l și determinând creșterea sănătoasă, purernică și abundentă a acestuia.

Dat fiind faptul că aparatele de ras conțin lame ascuțite destinate tăierii eficiente a firelor de păr, riscurile lezării pielii sunt extrem de mari. Probabil că fiecare dintre noi s-a tăiat cel puțin o dată cu aparatul de ras. Știm deja că este neplăcut, nesănătos și putem rămâne cu cicatrici inestetice. Ei bine, acest lucru nu se poate întâmpla în cazul epilării cu ceară.

Cu siguranță acestea nu sunt toate motivele pentru care trebuie să alegem ceara, însă sunt cele mai importante. Pentru binele pielii noastre, trebuie să alegem cele mai bune, mai sigure și mai eficiente produse.

 

 

 

 

 

Foto attribute: http://www.freepik.com”>Designed by rawpixel.com / Freepik</a>