Demachierea și pericolele la care ne expunem

Având în vedere faptul că multe dintre noi ne aflăm într-o continuă mișcare pe parcursul zilei, uneori s-ar putea să simțim că pur și simplu nu avem energia necesară pentru a ne îndepărta machiajul înainte de a ne așeza în pat. Uneori ne macină gânduri precum: „oare chiar trebuie să mă demachiez?” și de multe ori adormim machiate, consolându-ne cu faptul că a fost doar o întâmplare și nu se va mai repeta, dar în sinea noastră știm că această greșeală se va întâmpla din nou.
 

Știm foarte bine că nu este bine pentru tenul nostru să adormim machiate, însă cunoaștem cu adevărat motivele pentru care trebuie să ne demachiem? Citiți în continuare pentru a afla pericolele la care se expune fiecare dintre noi.

Atunci când adormim cu fața acoperită de machiaj, în special de fond de ten, ne expunem riscului de a ne bloca porii. Praful și sebumul acumulate pe parcursul zilei împiedică și mai mult respirația porilor, iar prelungirea timpului în care aceste substanțe se află pe fața noastră crește riscul erupțiilor pielii.

Un alt motiv pentru care este periculos să purtăm machiajul peste noapte este acela că fardul de pleoape, fondul de ten și pudra se adâncesc în liniile fine ale tenului și le definesc pe acestea determinând astfel un aspect îmbătrânit al tenului, fapt ce combate scopul pentru care ne machiem. Nu sună prea bine, nu-i așa?

Nu este de ajuns să ne demachiem, trebuie să ne și demachiem corect. Mai exact, este absolut necesar să îndepărtăm toate reziduurile de machiaj de pe față. Pentru acest lucru este necesar să avem un produs de demachiere de calitate. Fie că este vorba despre apa micelară, loțiunile, cremele, uleiurile sau orice alt produs, el trebuie să se ridice la standarde foarte înalte. În cazul în care produsul de demachiere nu face față machiajului nostru, atunci trebuie să tragem un semnal de alarmă. Demachiantul nu trebuie să provoace disconfort ochilor și, mai ales, trebuie să fie într-atât de eficient încât să îndepărteze rapid machiajul, chiar și rimelul rezistent la apă.

Multe dintre femei aplică alte produse în urma demachierii. De cele mai multe ori, aplicăm măști, creme, produse anti-aging sau de hidratare. Ei bine, în cazul în care demachierea nu este efectuată corect, aceste produse își pierd semnificativ din eficiență. De aceea, este important să acordăm o atenție deosebită procesului de demachiere și, în funcție de produsul utilizat, să îndepărtăm cu apă chiar și urmele de demachiant de pe față.

Acum, informate fiind cu privire la importanța demachierii, nu mai avem nicio scuză să nu o facem. Trebuie să ne bucurăm de varietatea de produse destinate îndepărtării machiajului și să ne alegem favoritul pentru a putea beneficia de o piele tânără și sănătoasă pentru cât mai mult timp.

 

Attribute photo <a href="http://www.freepik.com">Designed by Pressfoto / Freepik</a>