Cum purtam unghiile anul acesta?

Am vrut sa aflam care sunt noutatile anului in materie de manichiura si am apelat la sursele de specialitate pe care le avem in acest domeniu. Tendinta spre natural revine, la fel si manichiura cu semiluna, insa nici sclipiciul sau culorile mate nu ies din tendinte. Iata cateva directii pe care le poti urma in acest an, atunci cand iti alegi manichiura.

Unghiile scurte

In materie de forma si lungime se remarca o preferinta pentru confortabil, deci pentru unghiile scurte si pentru formele mai naturale, cum ar fi cea patrata sau cea de migdala. Daca esti tipul activ pe care unghiile prea lungi si prea ascutite o incomodeaza in activitatile de zi cu zi, anul acesta esti favorizata de moda unghiilor scurte si a formelor naturale.

Manichiura cu semiluna si manichiura negative space

Un model potrivit pentru unghia scurta in trend, in 2019, este cel care lasa suprafata de la baza unghiei – semiluna, necolorata. Aceasta suprafata ramane in mod voit in culoarea sa naturala prin aplicarea unei simple baze transparente pentru a crea un efect vizual de alungire a unghiei.

In aceeasi idee a simplitatii a aparut manichiura cu spatiu negativ sau bare nails, in care portiuni mai mari sau mai mici ale unghiei, in forma de banda sau in alte forme geometrice, sunt lasate intentionat nevopsite in culoare naturala pentru a alterna cu portiunile vopsite si a obtine un contrast sofisticat de tip pozitiv – negativ.

Manichiura clasica

Daca preferintele tale tind spre clasic, poti purta cu incredere o manichiura nude sau french daca faci mici adaptari. De exemplu, foloseste oja alba pentru patul unghiei si pune-o in contrast cu o nuanta mai aprinsa pentru semiluna de pe varful unghiei sau, pur si simplu, subliniaza manichiura cu o aplicatie de strasuri si abtibilduri. De asemenea, trebuie sa stii ca manichiura cu oja rosie ramane in trend si poti alege una din nuantele acelea moderne care merge bine cu unghiile scurte.

Manichiura cu luciu metalic sau cu sclipici

Daca iti doresti ceva mai indraznet, nu gresesti daca folosesti culori cu luciu metalizat sau pe cele cu sclipici de tip glitter. Acestea raman in trend si, daca se potrivesc personalitatii tale, vei avea cu siguranta rezultatul dorit.

Culorile mate

Si daca sclipiciul, luciul si stralucirea nu sunt pentru tine, in gama culorilor la moda poti gasi culorile mate. Acestea au un aer foarte serios, insa se preteaza foarte bine si la diferite aplicatii care sa le scoata din anonimat.

Manichiura nail art

Modelele nail art, unghiile texturate sau bogat ornate in forma de rama de jur-imprejurul unghiei sunt alte cateva variante indraznete ce au aparut in prezentari ca propuneri pentru anul 2019 din care te poti inspira si tu.

Anul acesta se poarta manichiuri foarte diverse, atat in ceea ce priveste forma, cat si culoarea sau modelul. Orice ai alege, nu ai cum sa gresesti daca daca manichiura se potriveste personalitatii tale si te reprezinta, exprimandu-ti feminitatea.