Cu sau fără primer?

După cum bine știm, un machiaj reușit implică utilizarea unei tehnici bune, a unor produse de calitate, dar și a respectării unor pași esențiali. Există câteva elemente care nu pot fi excluse din ritualul unui machiaj, chiar dacă ele fac parte din pregătirea tenului și nu din machiajul propriu-zis.

Multe dintre femei consideră faptul că utilizarea primerului este destinată exclusiv machiajului profesional. Bineînțeles, acest lucru este greșit, aplicarea primerului fiind mult mai importantă de atât.

Acest produs trebuie utilizat de fiecare dată când ne machiem, datorită mai multor motive.

Primul pas în machiaj

În primul rând, fondul de ten nu trebuie aplicat direct pe piele. Înainte de aplicarea acestuia, tenul trebuie masat cu un produs hidratant dacă este nevoie, însă primul pas trebuie să fie întotdeauna aplicarea unui primer.

Primerul are rolul de a pregăti tenul pentru aplicarea fondului de ten. De asemenea, acesta poate înlocui o serie de produse pe care femeile obișnuiesc să le aplice înaintea fondului de ten, precum produsele de hidratare, dar și pe cele matifiante, cremele pentru zona ochilor și, foarte important, primerul poate conține factor de protecție.

Indiferent dacă protecția solară se află în primer sau în fondul de ten, ea trebuie să existe pentru a ne proteja de razele periculoase ale soarelui ce provoacă îmbătrânirea timpurie a tenului. Astfel, utilizarea unui primer calitativ ne poate scuti de cheltuiala pe mai multe produse asemănătoare.

Rolul primerului

Un alt rol important al primerului este acela de a asigura longevitate machiajului. Utilizând primerul, machiajul realizat dimineața va fi intact pe tot parcursul zilei. Compoziția acestui produs face ca sebumul tenului să nu străpungă pelicula de fond de ten și ca machiajul să nu se deterioreze. Astfel, fondul de ten nu se va șterge de pe față lăsând pete inestetice și nici nu se va strânge în anumite locuri precum colțurile buzelor sau ridurile de expresie. Machiajul ochilor nu se va aduna și își va păstra forma tot datorită utilizării primerului.

Aspectul lucios al pielii reprezintă o problemă a multora dintre femei, în special dacă tenul lor este unul gras. Este inestetic, dar și periculos pentru față să lăsăm sebumul să pătrundă prin fondul de ten, deoarece interacțiunea lor, dar și a mediului poluat provoacă senzația de încărcare, mâncărimi și pot fi provocate erupții și acnee. Primerul stopează eliberarea sebumului și împiedică riscurile menționate anterior.

De asemenea, primerul luptă împotriva porilor dilatați. Acesta reușește să ofere un aspect neted și catifelat al pielii. Astfel, fondul de ten se va aplica cu o mai mare ușurință, iar aspectul acestuia pe ten va fi mult mai plăcut. Așadar, importanța primerului este foarte mare, însă pentru a obține cele mai bune rezultate, produsul trebuie să fie de calitate, customizat pielii fiecăreia, dar și potrivit fondului de ten utilizat.

 

 

Photo attribute: https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman”>Woman photo created by freepik – www.freepik.com</a>