Ce ne-a adus nou anul acesta?

Ne-am obișnuit deja în acest nou an și, odată cu intrarea în el, am intrat și într-o nouă decadă, motiv pentru care putem privi deja cu nostalgie către unele trenduri ale anilor trecuți și cu multă curiozitate la cele ce urmează.

Oare așteptările și pasiunea noastră pentru makeup ne vor fi răsplătite de trendurile anului 2020? Ei bine, noile trenduri ne dau prilejul să dăm frâu liber creativității și fanteziei. Multe doamne o să fie deosebit de încântate că vor avea posibilitatea să iasă din rutină și să încerce culori și forme noi pe gustul lor.

Mascara colorată

Cum de obicei, ochii sunt ceea ce ne dorim noi să scoatem în evidență, machiajul ochilor este cel cu care experimentăm cel mai ușor. De aceea aici am identificat prima schimbare de trenduri. Am observat cum clasica mascara neagră este înlocuită cu o mascara viu colorată. O astfel de mascara este mult mai veselă și mai personală. Ba chiar și culoarea tușului se schimbă, nu va mai fi neagră, ci mai degrabă va avea o culoare pastel, iar linia acestuia se deplasează spre baza arcadei sau undeva la jumătatea pleoapei superioare, căpătând un aspect interesant de linie plutitoare.

Farduri neon și machiaj tip acuarelă

Vechile obiceiuri nu dispar însă ușor. Fardurile neon atât de îndrăgite în 2019 se mențin încă, însă acestea nu mai ocupă toată pleoapa, ci se restrâng la colțurile interioare ale ochilor și capătă forma neregulată a unei pete. Nici iubitoarele machiajalui watercolor nu rămân dezamăgite. Diafan, proaspăt și jucăuș, machiajul de tip acuarelă este îndrăgit de noi toate și rămâne în trenduri. Acesta se potrivește de minune cu o mascara în culoarea fardului și cu rujul discret.

Sprâncene naturale

Dispar însă din trend sprâncenele bushy, acum sprâncenele care se poartă sunt cele naturale, dar structurate, aranjate, bine definite. Pentru a da sprâncenelor un astfel de aspect, se poate folosi un gel special – clear brow gel.

Ruj discret și persistent

În ceea ce privește rujul, acesta nu mai este îndrăzneț, ci discret și persistent. Se poartă rujurile roz, puțin observabile, de tip stain sau tint, care rezistă mai bine pe buze. Iar pentru doamnele care doresc să își scoată în evidență obrajii, blushul roz aprins întins pe o suprafață mare, pe obraji, pe tâmple până sub sprâncene, este o variantă care merită încercată.

Manichiură french reinterpretată

Nici în domeniul manichiurii, vechile trenduri nu au dispărut, dar cu siguranță s-au transformat. De exemplu manichiura french înlocuiește combinația clasică alb și roz, cu combinații noi și neașteptate. Curbele pot fi ușor exagerate, repoziționate pe latul unghiei sau dublate atât la baza unghiei, cât și pe vârf. Lacul roz poate fi înlocuit cu spații negative, iar cel alb cu o culoare preferată.

Tot în manichiură se face simțită tendința spre natural, vor fi foarte apreciate lacurile nontoxice și îngrijirea corespunzătoare a pielii, hidratarea, hrănirea și protejarea acesteia.