Machiaj natural anul acesta

Cuvintele cheie cand vine vorba de machiajul anului 2019 sunt simplificare si minimalizare. Cantitatile de produse aplicate pe fata trebuie sa tinda spre minimul necesar pentru o buna acoperire, iar rezultatul urmarit este un aspect natural, cat mai aerisit si stralucitor. Machiajul trebuie sa respecte forma si proportiile naturale ale fetei, accentuand usor trasaturile calde si estompand discret defectele.

Nu se mai poarta machiajul sculptural, exagerarile, cele stridente, modificarile de volum. In schimb, printr-un machiaj care tinde spre minimalism, starea naturala a pielii iese tot mai mult in evidenta. De aceea, ingrijirea pielii devine tot mai importanta, iar daca vrei un machiaj in trend trebuie sa acorzi atentie si rutinei zilnice de ingrijire a pielii.

Machiajul tenului are rolul de a pune in evidenta pielea, de a-i conferi un aspect stralucitor si radiant. Asa ca iti propunem sa inlocuiesti fondul de ten cu un strop de ser cu acid hialuronic pentru hidratare si stralucire. Sau, daca folosesti fondul de ten, alege unul usor, care sa nu incarce pielea, apoi aplica un luminator subtil si un blush roz pentru a obtine un aspect proaspat si radiant. Ramai in gama de nuante apropiate pielii, nude sau piersica.

Pentru machiajul buzelor, renunta la conturul pronuntat in favoarea unui aspect nefinisat. Astfel, marginea buzelor ramane neclara, conturul sters al buzelor dandu-le acestora un usor aspect de patat. Ca si cromatica, pentru buze alege glossul sau rujul lichid mat in culori neutre, fie ele deschise, roz pal si coral, sau mai inchise, nud maroniu pana la burgund.

Sprancenele capata un aspect natural, neconturat. In loc de a contura spranceana cu penseta si creionul, pur si simplu piaptan-o si foloseste un fixativ. Rezultatul? Un aspect usor dezordonat, dar foarte natural.

Pentru ochi, incearca un contur mai indraznet, cu elemente grafice si detalii unice in culori pastelate sau aprinse, aplicabile cu un eyeliner lichid peste creion. Ca alternativa, alege un machiaj in nuante de verde. Un astfel de machiaj a fost des observat pe podiumurile de moda. In ambele cazuri, nu uita ca trebuie sa aplici fard si pe pleoapa de jos, intr-un mod simetric si in aceeasi nuanta cu fardul de pe pleoapa de sus.

Daca nu vrei sa iti aplici gene false, nu uita sa intorci genele tale in sus cu un instrument special si sa le rimelezi puternic. Ca alternativa la folosirea clasicului clestisor de intors genele, mai nou poti cere un permanent special creat pentru acestea.